collage21.jpg

Tag: Apa ada dalam dompet/purse/beg tangan

Memang benar kata Tok Rimau (TR), tag ini berbaur ‘menjaga tepi kain orang’. Tapi melihatkan jawapan daripada TR, ternyata jejaka urban yang malar segar [evergreen] itu sengaja membuka lebar kainnya [pelekat cap gajah]. Memberitahu secara ‘bela diri’, yang dia kononnya hebat. Digilai wanita. Eleh.

Apa pun, itulah Tok Rimau! Jangan ubah dia.

Oleh kerana saya mangsa tangkal Pengasih Dawai Kabel Hitam nan Sejengkal itu, maka, saya akan menjawab tag ini sejujurnya.

Pertama sekali, soalan harus difahami dengan jelas.

Soalan: Apa ada dalam dompet/purse/beg tangan anda.

Saya seorang wanita. Wartawan. Sederhana.Ulat buku [hehehhe]. Narsisis [tetapi tidak angkuh dan sombong serta punya belas kasihan terhadap makhluk lain].
Oleh kerana itu, saya memerlukan beg yang agak besar untuk menampung barang-barang wanita, wartawan, ulat buku dan narsisis itu. Dan kerana itu juga saya harus menjawab dengan jujur apa yang terdapat di dalam dompet kecil saya dan beg yang besar itu.

Apa yang ada di dalam dompet kecil a.k.a purse

ila-075.jpg

 1. Kad – pengenalan diri, Maybank, Giro, Cimb, Prudential, Jusco, Breadstory, kad derma darah, kat matrik UM [walaupun dah habis belajar] dan satu kad nama kawan lama yang menjadi pensyarah di UTAR (lupa nak simpan dalam buku kad.
 2. Gambar berukuran pasport
 3. Resit – Kedai jahit baju JUMA, Maybank dan resit pembelian yang lain.
 4. Duit yang jumlahnya sikit. Sebagai cara mengekang diri dari membeli belah. Jika nak membeli barang baru keluarkan duit. Serius, efektif untuk berjimat cermat. Oh ya, saya tidak berkeinginan memiliki kad kredit seperti TR.

Apa yang ada dalam beg besar anda

collage.jpg

collage2.jpg

ila-071.jpg ila-072.jpg

ila-068.jpg d_d80_04.jpg

 

 1. Kamera Nikon D80. Hahahha, percaya kan? Berat sikit la, tapi lebih baik dari menggendong beg nikon yang pastinya memberahikan si peragut untuk meragut saya.
 2. Minyak wangi Clinique Happy jenis roll on di nadi pergelangan tangan dan leher (mungkin juga sedikit di dada, berdekatan dengan degupan jantung)
 3. Pelembab bibir, bedak kompak dwi lapisan dan pelembab tangan. Sebenarnya, bahan mekap yang lain juga di sumbat dalam beg ini. Disatukan jadi satu beg kecil yang lain. Hahahha… beg di dalam beg.
 4. Telefon bimbit, kunci, thumb drive.
 5. Gula-gula Clorets, lot 100 strawberry gummy dan kiss me. Ini disarankan oleh doktor agar kandungan gula dalam badan saya stabil selain mengelakkan pengsan di dalam bas.
 6. Buku nota dan pen, nyawa wartawan!
 7. Novel atau bahan bacaan yang lain.
 8. Kipas tangan yang berharga rm2.50 yang dibeli di Pasar Seni. Murah kan? tapi berguna ketika kepanasan dan melindungi wajah dari sinaran UV.

Bila diingat-ingat, tag begini seperti pernah di jawab. Oh ya, pernah, tapi tak spesifik untuk beg. Apapun, harap TR puas hati dengan jawapan yang dipaparkan ini.

Selain itu, saya ingin tag 5 orang yang bertuah. Harap mereka sudi melayan saya yang narsisis dan jika mereka sudah menjawab tag seumpama ini sebelum ini, tak perlu jawab ok. Terima Kasih!

 1. Saladin
 2. HE
 3. nickmenza
 4. amyz
 5. Jowopinter
Advertisements