Semalam yang membosankan telah berlalu. Sebenarnya rasa bosan yang melanda semalam cuma sebentar, tapi terbawa-bawa oleh perasaan yang tidak mahu menerima apa yang berlaku. Menyesal!

Tidak menyesal juga kerana rasa bosan yang melanda semalam membawa kepada penemuan pelbagai perkara. Inilah yang dikatakan “setiap apa yang berlaku ada hikmahnya”.

Perjalanan bersama seorang teman (jalan kaki sahaja) ke tempat yang “kononnya’ boleh menghilangkan rasa bosan (memang hilang sikit rasa mual dan bosan) membawa kepada pelbagai perkara yang agak baik kesannya pada nilai hidup saya.

Bas – semalam menggunakan perkhidmatan bas yang agak baru (dan sejuk), pasti perjalanan agak selesa. Tambang bas dah turun – biasanya rm2, kini rm1.50 sahaja. Perjalanan dari Pasar Seni – melalui beberapa jalan di sekitar Medan Pasar,Lebuh Ampang, Jalan Silang, Pasar Besar, Jalan Raja Laut, Sogo, Jalan Ipoh dan sekitarnya, menyaksikan kesan banjir yang berlaku di KL baru-baru ini.

Operasi membersihkan kedai dan peralatan/barang-barang yang rosak masih dijalankan. Lumpur di jalan raya dan dalam kedai juga masih jelas kelihatan. Pedih kan? Sangat pedih bagi pekedai yang menerima kesan banjir. Tetapi itu semua hanya dugaan yang kecil. Terima sahaja dalam diam!

Advertisements