Bahan-bahan:

  • Rempah tumis (Kulit kayu manis,bunga lawang, pelaga)
  • Sedikit serbuk kunyit
  • 4 biji bawang merah
  • 2 biji bawang putih – Dihiris memanjang
  • Biji sawi
  • gula sikit
  • garam secukup rasa
  • Lada merah/&hijau dibelah memanjang (jgn sampai putus)
  • Nenas dipotong bulat dan 4, rebuskan dan ditoskan air

Cara memasak:

  1. Tumiskan rempah tumis tadi masukkan bawang merah dan putih, bila naik bau masukle serbuk kunyit.
  2. Kemudian masuk nenas yg dah siap tos tu, gula sikit dan garam secukup rasa.
  3. lepas tu masukla pulak lada dan biji sawi (masa masuk lada nie tk usahle sampai lunyai pulak-golek-golekkan ajele kat dlm kuali tu sikit-sikit).